A munkaerő visszatérését ösztönző munkacsoport jött létre Miskolcon
2019. december 30. írta: N. Júlia

A munkaerő visszatérését ösztönző munkacsoport jött létre Miskolcon

A Miskolci Foglalkoztatási Paktum sajtóközleményéből kiderül: egy munkaerő visszatérését ösztönző munkacsoport megalakításáról született döntés a Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum programjának december 6-i Paktumszervezeti ülésén.

 


Miskolcon és környékén az elmúlt években rohamosan csökkent a munkaerőtartalék, a létrejött munkacsoport célja a kis- és nagyvállalatokat egyaránt érintő munkaerőhiány-csökkentés lehetőségeinek feltérképezése, valamint a megfelelő munkavállaló kiválasztását segítő megoldási lehetőségek megismerése.

A legfontosabb szempont a Miskolcról elszármazottak visszacsábítása, hiszen folyamatos a befektetői érdeklődés a képzett munkaerő iránt. Az elmúlt időszakban egyre több nagyvállalat döntött úgy, hogy Miskolcot választja. A magas hozzáadott értékű, csúcstechnológiát alkalmazó vállalatok vonzó munkakörülményeket biztosítanak, ezáltal a szakképzett munkaerő visszatérhet szülővárosába.

Fontos tudni, hogy a munkacsoport nyitott a téma iránt érdeklődők számára: várják a kis- és nagyvállalatok, civil- és egyéb szervezetek csatlakozását is. A munkacsoport operatív munkájának elindítására jövő év elején kerül sor.

Projekt megnevezése: TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001 számú „Miskolc Megyei Jogú Város
Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt

süti beállítások módosítása